imagine exemplu

SIMPOZIONUL NATIONAL ABORDAREA INTEGRATA A CONTINUTURILOR - DE LA TEORIE LA PRACTICA

Știri

 

ARGUMENT :

Simpozionul a fost conceput în ideea de a găsi cele mai bune căi astfel încât, prin activități curriculare și extracurriculare, să se creeze la nivelul fiecărei școli partenere un mediu motivant, necesar unui proces optim instructiv–educativ. Avându-se în vedere situațiile particulare și generale existente în fiecare școală, vom defini împreună diverse modalități prin care vom asigura o calitate corespunzătoare a activității didactice, cerință imperativă a educației europene.

Tematică abordată prin secțiunile simpozionului evidențiază o realitate ce nu poate fi negată, și anume abordarea lineară a conținuturilor și cantonarea acestora la nivel teoretic. Dacă aceste conținuturi vor fi corelate și vor fi aplicate în practică în toate ariile curriculare, calitatea actului educațional va crește prin formarea profesorilor în spiritul asumării valorilor comune ale educației europene, iar activitățile specifice inovative vor completă oferta educațională a școlilor participante.

Sperăm să învățăm din experiențele pedagogice ale participanților și să găsim împreună calea de a îmbunătăți procesul educațional.

Nu trebuie să uităm că fiecare persoană este modelată în timp de către școală, de ceea ce un sistem educațional poate oferi prin mijloace specifice.

Astfel, rolul școlii este foarte important, deoarece creează și oferă modele, care la un moment dat pot fi integrate optim într-o societate care este sub impactul permanentei schimbări. Fiecare mediu cultural și educațional pe care o școală îl reprezintă, prin metode specifice la nivel curricular și extracurricular, pornindu-se de la nevoile rezultate din planul de dezvoltare instituțională, poate oferi modele de bună practică redutabile.

În concluzie, prin abordarea integrată a conținuturilor elevii vor dezvolta o atitudine pozitivă ce va implica flexibilitate în gândire și dezvoltarea aptitudinilor necesare progresului școlar.

 

REGULAMENT DE PARTICIPARE:

 

 • Înscrierea participanților și trimiterea materialelor se va face până la data de 20.11.2015 prin e-mail, la următoarea adresă: abordareintegrata@gmail.com. Înscrierea va fi confirmată prin e-mail.  Lucrările care sunt trimise după această dată nu vor mai fi publicate.
 • Se va trimite un exemplar complet al lucrării (semnat) și o copie după documentul de depunere a taxei, precum și fișa de înscriere completată. Se acceptă trimiterea ca fișier atașat la e-mail.
 • Redactarea lucrărilor: lucrarea se va redacta în format A4, la un rând, Times New Roman 12, caractere românești, margini egale de 20 mm și va fi structurată astfel: fundamentare teoretică, parte practică, concluzii și bibliografie.

Notă:

 • Rugăm ca materialele trimise să conțină contribuții personale și exemple de bună practică, să reflecte activități curriculare cât și extracurriculare, să respecte tema simpozionului.
 • Taxa de participare: 25 RON – include costul mapei, CD (ISBN) cu toate materialele simpozionului, organizare, protocol. Poate fi depusă în contul RO72BTRLRONCRT0281959901 deschis la filiala BT Bârlad pe numele SCOALA GIMNAZIALA GEORGE TUTOVEANU până la data de 20. 11.2015.
 • Diplomele, adeverințele și CD-urile vor fi trimise participanților până la 1.03.2016 
 • Relații suplimentare – tel. 0763669177 - prof. Adina Stratulat, tel. 0721770335 – prof. Nela Ganea

 

PROGRAMUL DE DESFASURARE:

 

 • 9:00-9:30 Primirea participanților
 • 9:30-10:00  Vernisarea expoziției ”Culorile copilăriei” - la Teatrul ”V. I. Popa” Bârlad
 • 10:00-11:00 Deschiderea lucrărilor simpozionului- la Teatrul ”V. I. Popa” Bârlad
 • 11:30-12:00 Deplasarea la Școala ”G. Tutoveanu”
 • 12:00-13:00 Pauza
 • 13:00-15:00 Prezentarea lucrărilor pe secțiuni
 • 15:00-16:00 Înmânarea diplomelor și a materialelor

Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Pagină generată în 0.06 secunde
9,260,971 vizite unice