imagine exemplu

SIMPOZION NATIONAL

SIMPOZIONUL NAȚIONAL

”ABORDAREA INTEGRATÃ A CONȚINUTURILOR

- DE LA TEORIE LA PRACTICÔ


Fotografia postatã de Adina Stratulat.

 

GRUPUL ȚINTà:

Simpozionul se adreseazã cadrelor didactice (educatori, învãþãtori, profesori) receptive la procesul de modernizare ºi eficientizare a activitãþii de învãþare. 

 

ARGUMENT :

Simpozionul a fost conceput în ideea de a gãsi cele mai bune cãi astfel încât, prin activitãþi curriculare ºi extracurriculare, sã se creeze la nivelul fiecãrei ºcoli partenere un mediu motivant, necesar unui proces optim instructiv–educativ. Avându-se în vedere situaþiile particulare ºi generale existente în fiecare ºcoalã, vom defini împreunã diverse modalitãþi prin care vom asigura o calitate corespunzãtoare a activitãþii didactice, cerinþã imperativã a educaþiei europene.

Tematicã abordatã prin secþiunile simpozionului evidenþiazã o realitate ce nu poate fi negatã, ºi anume abordarea linearã a conþinuturilor ºi cantonarea acestora la nivel teoretic. Dacã aceste conþinuturi vor fi corelate ºi vor fi aplicate în practicã în toate ariile curriculare, calitatea actului educaþional va creºte prin formarea profesorilor în spiritul asumãrii valorilor comune ale educaþiei europene, iar activitãþile specifice inovative vor completã oferta educaþionalã a ºcolilor participante.

Sperãm sã învãþãm din experienþele pedagogice ale participanþilor ºi sã gãsim împreunã calea de a îmbunãtãþi procesul educaþional.

Nu trebuie sã uitãm cã fiecare persoanã este modelatã în timp de cãtre ºcoalã, de ceea ce un sistem educaþional poate oferi prin mijloace specifice.

Astfel, rolul ºcolii este foarte important, deoarece creeazã ºi oferã modele, care la un moment dat pot fi integrate optim într-o societate care este sub impactul permanentei schimbãri. Fiecare mediu cultural ºi educaþional pe care o ºcoalã îl reprezintã, prin metode specifice la nivel curricular ºi extracurricular, pornindu-se de la nevoile rezultate din planul de dezvoltare instituþionalã, poate oferi modele de bunã practicã redutabile.

În concluzie, prin abordarea integratã a conþinuturilor elevii vor dezvolta o atitudine pozitivã ce va implica flexibilitate în gândire ºi dezvoltarea aptitudinilor necesare progresului ºcolar.

 

SCOPUL:

  • Formarea continuã a cadrelor didactice în vederea abordãrii integrate a conținuturilor din programa școlarã

 

OBIECTIVELE SPECIFICE:

  • Stimularea ºi valorificarea interesului cadrelor didactice din învãțãmântul preuniversitar (preșcolar, primar, gimnazial, liceal) pentru formare continuã;
  • Realizarea unui schimb de experiențã între cadrele didactice din învãțãmântul preuniversitar;
  • Creºterea prestigiului învãțãmântului bârlãdean și promovarea culturii calitãții în învãțãmântul preuniversitar local și național;

 

DATA: 8.12.2017

 

LOCUL DE DESFÃȘURARE: Școala Gimnazialã ”George Tutoveanu”- Bârlad

 

SECȚIUNI:

I.                    Abordarea integratã a conținuturilor - comunicãri metodico-ºtiinþifice.

  • Strategii didactice și exemple de bunã practicã din activitatea didacticã

II.         Parteneriate educaþionale

a. Proiecte de tipul LLP (Comenius, Erasmus, eTwinning, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Programul transversal)

b. Proiecte educaþionale locale, naþionale ºi transfrontaliere (altele decât la punctul a) 

  

 

   

Școlile care doresc sã devinã partenere, descarcã și completeazã formularul de mai jos și îl trimit pe adresa de e-mail scoala11ro@yahoo.com, pânã la data de 14.10.2017. Mulțumim! 


Imagini pentru click png  Protocol de colaborare editabil - download

Imagini pentru click png   Protocol de colaborare înregistrat și semnat - download

Imagini pentru click png   Invitație program și fișa de înscriere

  


Pagină generată în 0.03 secunde
14,022,638 vizite unice