imagine exemplu

Ierarhie articole

PROIECTE ETWINNING - 2018

PROIECTE ETWINNING NOI LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”GEORGE TUTOVEANU”

 

 

  În anul școlar 2018-2019 două proiecte eTwinning noi sunt în derulare la Școala Gimnazială ”GeorgeTutovenu”:

 

- ”From my country ...in Europe”


ae1b79fb_500[1].jpg

 

Proiectul ”From my country ...in Europe” a demarat încă din vacanță, fiind activ din data de 5.07.2018. 195 de cadre didactice din Europa și-au propus să îi facă pe elevi să cunoască locurile minunate din țara din care provin. Aceștia vor face un tur virtual al ariilor lor geografice și al Europei. Ei vor învăța despre trecutul istoric al țărilor europene care participă la proiect, vor dezvolta modele care includ zone geografice din țară și din Europa, vor cânta imnul Europei. În vacanța de vară, profesorii adună și încarcă fotografii în paginile proiectului. 

Elevii clasei I A, coordonați de înv. Stratulat Adina și elevii clasei a IV-a A, coordonați de înv. Șolcă Iulia, vor descoperi cu ajutorul colegilor lor europeni frumusețile țărilor partenere, dar și locuri deosebite din România, aflând informații inedite despre locuri mai puțin cunoscute ale țării noastre.


 

- ”The little music STEAMers”


Cel de-al doilea proiect este o combinatie inedită STEAM: Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică. Este o abordare interdisciplinară a învățării, care permite elevilor să descopere modul în care funcționează lumea reală, prin anchetă, îmbunătățește gândirea critică și abilitățile de gândire creativă. În acest proiect vom aplica principiile educației STEAM pentru a studia sunetul și muzica.

Activități principale ale proiectului sunt:

1) Introducerea elevilor/școală/oraș;

2) Crearea unui logo pentru proiect;

3) Schimbul de cântece și dansuri tradiționale din fiecare țară;

4) Experimente despre sunet;

5) Construirea de instrumente muzicale folosind materiale simple;

6) Jocuri muzicale;

7) Crearea unui cântec;

 

Proiectul se adresează elevilor de la clasa I A, care au debutat în acest an școlar în lumea proiectelor eTwinning, descoperind  o lume nouă dincolo de ecranul calculatorului, lucrând în echipă, dezvoltându-și competențele de comunicare, învățând limba engleză, sprijiniți fiind în călătoria lor de către înv. Adina Stratulat și prof. Mihaela Teodorescu

 

  Elevii clasei a VI-a A, alături de înv. Iulia Șolcă continuă, în același timp, să lucreze la proiectul început în anul școlar trecut, ”Our emotions”, punând accent pe dezvoltarea competențelor necesare în relațiile corecte cu copiii și adulții, modelarea imunității emoționale și a abilităților de coping în situații noi și dificile, extinderea vocabularului într-o limbă străină și învățarea folosirii instrumentelor TIC.

Primele activități ale proiectelor, produsele obținute, ”jurnalul de călătorie” al celor două proiecte noi pot fi descoperite pe site:

http://adinastratulat.wixsite.com/etwinning-friends  

http://adinastratulat.wixsite.com/etwinning-friends/from-my-country-in-europe 

http://adinastratulat.wixsite.com/etwinning-friends/the-little-music-steamers  

 

 

Coordonatori,

Prof. Adina Stratulat

Prof. Iulia Șolcă


Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Pagină generată în 0.06 secunde
10,089,838 vizite unice