imagine exemplu

EU CODE WEEK

Știri

Săptămâna UE a programării


  Săptămâna UE a programării este o mișcare de bază care celebrează creativitatea, rezolvarea de probleme și colaborarea prin programare și alte activități tehnologice. Ideea este de a face programarea mai vizibilă, de a le arăta tinerilor, adulților și vârstnicilor cum își pot aduce ideile la viață prin programare, de a demistifica aceste aptitudini și de a aduce oamenii motivați împreună, pentru a învăța.

Săptămâna UE a programării a fost lansată în 2013 de Young Advisors for the Digital Agenda Europe (Tineri consilieri pentru Agenda digitală pentru Europa). Comisia Europeană sprijină Săptămâna UE a programării, ca parte a strategiei sale pentru o piață unică digitală. În cadrul Planului de acțiune pentru educație digitală, Comisia încurajează în special școlile să se alăture acestei inițiative. Obiectivul este de a atinge 50 % din numărul total al școlilor din Europa până în anul 2020.


Școala Gimnazială ”George Tutoveanu”  s-a alăturat școlilor europene participând la Săptămâna UE a programării, pentru a le oferi elevilor săi ocazia de a explora creativitatea digitală și programarea, începând cu cei mici, de la clasa a II-a A, care parcurg un opțional TIC în anul școlar 2019-2010, continuând cu cei de la clasele a V-a și a VII-a. 

 


 

 

 

 

 

 


Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Pagină generată în 0.06 secunde
10,651,707 vizite unice